10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA amână până la 1 iunie aplicarea tarifelor vamale pentru UE, Canada şi Mexic

SUA amână până la 1 iunie aplicarea tarifelor vamale pentru UE, Canada şi Mexic

Administraţia Donald Trump a decis să prelungească până la data de 1 iunie scutirea provizorie de la taxele vamale suplimentare impuse de Washington la importurile de oţel şi aluminiu pentru Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, a anunţat Casa Albă, informează The Associated Press, citată de Mediafax.

În luna martie, Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Iniţial, Washingtonul a precizat că va scuti până la 1 mai UE, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Mexic şi Coreea de Sud de la noile tarife.

”Preşedintele Trump a decis să amâne până la 1 iunie decizia sa de a impune taxe Uniunii Europene şi altor aliaţi americani asupra tarifelor vamale la oţel şi aluminiu”, a transmis Casa Albă.

De cealaltă parte, UE a cerut scutirea definitivă de la noile tarife ale Statelor Unite, precizând că actuala amânare prelungeşte starea de nesiguranţă a pieţelor. ”UE ar trebuie să fie scutită pe deplin şi permanent de la aceste măsuri”, a se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS