22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Viorica Dăncilă a cerut identificarea problemelor salariale din sănătate până la sfârșitul...

Viorica Dăncilă a cerut identificarea problemelor salariale din sănătate până la sfârșitul săptămânii, iar luni să aibă loc discuții cu managerii spitalelor

-

Premierul Viorica Dăncilă a cerut miniștrilor sănătății, muncii și finanțelor să găsească soluțiile pentru rezolvarea problemelor salariale din domeniul sănătății până la sfârșitul acestei săptămâni, iar luni să aibă o discuție cu managerii spitalelor.
„Vreau să rog pe doamna ministru al sănătății, doamna ministru al muncii, domnul ministru al finanțelor publice să identifice până la sfârșitul acestei săptămâni problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluții, iar luni să cheme managerii spitalelor în care avem probleme pentru a avea o discuție cu dumnealor și a identifica soluțiile corespunzătoare, astfel încât acest subiect să poată fi închis”, a declarat miecuri premierul, la începutul ședinței de Guvern.
Reamintim că în ultima perioadă angajații mai multor spitale din România au declanșat greve spontane, nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor.
Cadre medicale consultate de HotNews.ro au spus că există spitale în care salariile s-au dublat, dar, în același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate atât creșteri de câteva sute sau mii de lei, cât și scăderi de până la 3.000 de lei. Ministrul Sănătății a admis că salariile unora dintre angajații din sistem scad și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.