23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Ceferiştii au protestat în faţa Ministerului Transporturilor, nemultumiţi de subfinanţarea sistemului public...

Ceferiştii au protestat în faţa Ministerului Transporturilor, nemultumiţi de subfinanţarea sistemului public de transport feroviar

-

Aproape 1.000 de angajati CFR au protestat trei ore in fata Ministerului Transporturilor, acestia fiind nemultumiti de subfinantarea sistemului public de transport feroviar, precum si fata de statutul personalului feroviar. Angajatii CFR au suflat din vuvuzele si au agitat pancarte pe care scria: „Vrem conditii de munca si salarii decente”, „Vrem o cale ferata moderna”, „Vrem automotoare noi”, „Opriti subfinantarea CNCF CFR”, si „Vrem rame electrice noi”, informează HotNews.ro.

Gheorghe Chitu, presedintele sindicatului Miscarea Feroviara, a anuntat ca a fost depus un memoriu la ministrul Transporturilor.

„Conditiile de transport sunt foarte dificile, conditiile de siguranta sunt foarte periculoase, am ajuns sa cumparam din proprii bani atat scule, cat si piese, ca sa mentinem acest transport feroviar. A fost prezentat un memoriu domnului ministru, iar dansul a venit cu o notificare catre noi si o promisiune ca se vor indrepta lucrurile, dar nimic concret”, a spus Chitu.

Mitingul de protest s-a petrecut in ziua in care s-au implinit 85 de ani de la Greva Ceferistilor din 1933.

La protest au participat membrii de la”Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si federatiile sindicale feroviare FNFMCV, FNSIF, FNDF, FMLR, ELCATEL, FAF.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.