Acasă Actualitate Republica Moldova participă la o serie de exerciţii militare în România

Republica Moldova participă la o serie de exerciţii militare în România

-

Un contingent de militari ai armatei Republicii Moldova va participa, în perioada 11-17 februarie, la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 18.1”, organizat la Centrul de Instruire Babadag din România, informează Mediafax. Contingentul, constituit din 60 de ofiţeri, subofiţeri, sergenţi şi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul şi Batalionul 22 de menţinere a păcii din Chişinău, se va antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi SUA.

Totodată, la exerciţiul „Platinum Eagle”, Republica Moldova vor participa cu 12 unităţi de tehnică de tip HMMWV (vehicule militare 4×4 Humvee) şi echipament militar.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că participarea ţării sale la astfel de manevre militare este „nepotrivită”, susţinând că doreşte să menţină neutralitatea Republicii Moldova la nivel internaţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

Inspector de muncă, acuzat de luare de mită

Procurorii doljeni au reţinut un craiovean de 45 de ani, angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj. Anchetatorii susţin că inspectorul de muncă a cerut o mită de 1.500 de lei administratorului a două societăţi comerciale.