Acasă Actualitate Insula Crăciunului - primul loc din lume care a trecut în Noul...

Insula Crăciunului – primul loc din lume care a trecut în Noul An

-

Ţările Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania au fost primele locuri în lume care au trecut în anul 2018. A urmat Sydney, Australia.

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la ora 12.00 (ora României).

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat – aproximativ 322 km², iar împreună cu laguna are aproximativ 640 km². Suprafaţa insulei constituie 70% din suprafaţa de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are peste 5000 locuitori, cu peste 700 de gospodării. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Următorul oraş unde s-a trecut deja în anul 2018 este Sydney, Australia.

Ultimele locuri de pe glob care vor spune „La mulţi ani, 2018!” vor fi insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se opreşte apa pe strada Traian Vuia

Compania de Apă Oltenia a anunţat întreruperea furnizării apei potabile în Craiova, pe strada Traian Vuia și aleile adiacente în ziua de...