5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Magistraţii îşi manifestă dezacordul faţă de propunerile pentru modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale

UPDATE – Magistraţii îşi manifestă dezacordul faţă de propunerile pentru modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale

UPDATE 13:43 Zeci de magistrati au iesit si in fata instantelor Constanta in semn de protest fata de modificarea netransparenta a legislor justitiei. Magistratii au iesit la protest tacut si in Brasov, in fata Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

13:15 Magistraţii de la mai multe instanţe şi parchete din ţară urmează să îşi manifeste, luni, dezacordul faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale ieşind îmbrăcaţi în robe în faţa instituţiilor.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că magistraţi de la mai multe instanţe din Capitală, dar şi judecători veniţi din ţară vor ieşi luni în faţa Curţii de Apel Bucureşti, începând cu ora 17.00, pentru a-şi manifesta nemulţumirile în legătură cu modificările ce ar putea fi aduse legilor justiţiei şi Codurilor penale.

Şi preşedintele CSM, Mariana Ghena, preciza în scrisoarea deschisă transmisă luni preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, că există posibilitatea să se desfăşoare manifestări ale magistraţilor din anumite instanţe şi parchete „a căror amploare şi durată, la acest moment, nu pot fi estimate”.

Judecătorul Cristi Danileţ scria duminică pe Facebook că şi magistraţii vor protesta tăcuţi, în faţa Cuţii de Apel din Cluj-Napoca, cu robele pe mână, între orele 12.00 şi 13.00, activitatea judiciară nefiind afectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS