16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa supremă a anulat decizia procurorilor din CSM de retragere a Oanei Hăineală de la Ministerul Justiţiei

Instanţa supremă a anulat decizia procurorilor din CSM de retragere a Oanei Hăineală de la Ministerul Justiţiei

Magistraţii Curţii Supreme au anulat decizia Secţiei pentru procurori CSM, prin care au retras-o pe Oana Hăineală de la Ministerul Justiţiei, la solicitarea procurorului general, măsura fiind luată în contextul anchetei privind adoptarea Ordonanţei 13, informează Mediafax.

„Admite contestaţia formulată de Schmidt – Hăineală Oana Andreea împotriva Hotărârii nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Anulează Hotărârea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii Anulează Hotărârea nr.51/3.02.2017 a Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul la plata sumei de 3000 lei reprezentând cheltuieli de judecată către contestatoare”, a decis definitiv instanţa supremă.

Oana Hăineală a fost retrasă din funcţia de secretar de stat al Ministerului Justiţiei, acolo unde fusese detaşată cu avizul Secţiei pentru procurori a CSM, la cererea ministrului. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul lui Constantin Sima, procuror la Parchetul General, detaşat ca secretar de stat la minister, în mandatul lui Florin Iordache. Ulterior, Sima a cerut pensionarea.

În contextul demarării anchetei privind adoptarea Ordonanţei 13, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut Secţiei pentru Procurori a CSM încetarea detaşării celor doi.

„Solicitarea este motivată de necesitatea de a asigura, în condiţii de deplină imparţialitate, o desfăşurare a anchetei de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse”, se arată în decizia Secţiei pentru procurori a CSM, de la începutul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS