Acasă Actualitate Germania: Angela Merkel exclude varianta organizării unor alegeri anticipate

Germania: Angela Merkel exclude varianta organizării unor alegeri anticipate

-

Angela Merkel a declarat astăzi că exclude varianta organizării unor noi alegeri parlamentare, adăugând că este deschisă să poarte negocieri cu social-democraţii, informează Mediafax.ro. Cancelarul Germaniei a afirmat că se opune în totalitate organizării unor noi alegeri, menţionând că intenţionează să formeze un Guvern cât mai curând posibil.
”Oamenii au votat. Nu favorizez sub nicio formă organizarea unor noi alegeri”, a declarat Merkel în cadrul unei întruniri a Uniunii Creştin-Democrate ce a avut loc în nordul Germaniei, în localitatea Kühlungsborn.

În urmă cu doar câteva zile, cancelarul german avea o poziţie diametral opusă: după întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, Merkel nu a ascuns faptul că preferă alegeri anticipate. ”Nu mă reped să zic ‘niciodată’, dar sunt foarte sceptică faţă de ideea unui guvern minoritar şi cred că o nouă rundă de alegeri ar fi preferabilă”, a declarat Merkel în urmă cu trei zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

Vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în Germania

Vaccinarea antirujeolică devine obligatorie, în Germania, în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020. Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a...

Liga 3 / Universitatea II Craiova are meci greu cu Flacăra Moreni

Echipa secundă a Universităţii Craiova întâlneşte vineri, de la ora 14.00 (live text pe gds.ro/sport), pe stadionul „Extensiv“, pe Flacăra Moreni. Partida...