Cel puţin 25 de migranţi au murit după ce o ambarcaţiune s-a scufundat astăzi în Marea Mediterană, informează HotNews.ro. Supravieţuitorii au fost duşi în portul Tripoli din Libia. Această ţară reprezintă principalul punct de plecare pentru majoritatea migranţilor africani care încearcă să ajungă în Europa. Contrabandiştii îi îmbarcă de obicei în bărci gonflabile, subţiri, care se scufundă adesea. Cei mai mulţi migranţi sunt salvaţi de ambarcaţiuni internaţionale şi duşi în Italia, unde în acest an au ajuns peste 115.000, deşi mulţi dintre ei sunt descoperiţi de Paza de Coastă a Libiei şi întorşi din drum.

Incidentul vine la doar o zi după ce Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a raportat că, începând din anul 2000, Marea Mediterană a fost, de departe, cea mai periculoasă graniţă.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.