14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început ședința plenului Parlamentului în care se citește moțiunea de cenzură

A început ședința plenului Parlamentului în care se citește moțiunea de cenzură

Ședința plenului Camerei Deputaților și Senatului în care va fi citită moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Tudose și intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” a început în prezența a 287 de parlamentari, informează Agerpres.

Parlamentarii discută și proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului României nr. 69/2017 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției și Proiectul Cartei Albe a Apărării.
PNL și USR au depus vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură. Moțiunea este semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

Semnatarii solicită, prin moțiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri „distrugerea economiei”, „atacul la Justiție” și scoaterea României din Uniunea Europeană.

„Actuala guvernare PSD-ALDE a reușit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale — de la sănătate și educație, la fiscalitate, justiție sau infrastructură. În mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trai mai bun”, susțin semnatarii moțiunii.

Semnatarii solicită parlamentarilor să voteze moțiunea de cenzură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS