Acasă Actualitate Protest al medicilor rezidenţi, în faţa Ministerului Sănătăţii

Protest al medicilor rezidenţi, în faţa Ministerului Sănătăţii

-

Zeci de medici rezidenţi protestează, duminică după-amiaza, în faţa Ministerului Sănătăţii, ei susţinând că situaţia salariilor este incertă între ianuarie şi martie 2018, ei riscând să primească compensaţii băneşti mai mici, doctorii fiind nemulţumiţi şi de plafonarea sporurilor, anunta Medifax.

Mai mulţi medici rezidenţi s-au adunat, duminică, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a protesta faţă de condiţiile din spitale, dar şi faţă de faptul că nu ştiu ce salarii vor prima la începutul anului 2018.

Sunt medic rezident în cadrul Spitalului „Theodor Burghele”. Motivul pentru care am venit aici este pentru a îmi susţine colegii. Sunt supărat pe faptul că jumătate din colegii mei de serie sunt deja plecaţi în alte ţări. Ei şi-ar dori să lucreze în ţara asta, să trateze poporul român. Nu o fac în momentul de faţă. Nu neg că şi eu mă gândesc la varianta asta. M-ar face să rămân cu un salariu normal şi posibilitatea de a avea o viaţă decentă. Salariul normal, adică cel care a fost promis de actuala conducere. Legea salarizării în continuare nu e clară, transferul contribuţiilornu e clar. Oamenii pe care îi vedeţi protestează şi pentru că, în calitate de medici, nu vor mai avea acea bursă de 670 de lei, susţinea Cristian Toma, rezident în anul II, prezent la manifestarea stradală, potrivit Mediafax.

Aşa cum în meseria mea învăţăm copiii să spună „Nu”, şi noi trebuie să reînvăţăm să spunem „Nu”. Acesta este momentul. Ne nemulţumesc şi condiţiile din spital, neajunsurile care se sparg în capul nostru, cei mici. De exemplu, pacientul trebuie să îşi aducă de acasă acul de puncţie şi tu trebuie să fii cel care îi spune asta. Când eu am intrat în anul I, sediul nou urma să se deschidă, dar a fost tergiversată deschiderea cu trei ani. Noi lucrăm acolo în condiţii inumane. Ni se spune că nu sunt fonduri, resurse, trebuie să aşteptăm, se tergiversează”, a spus Eugenia Roza, medic rezident în anul III la Spitalul „Victor Gomoiu”, unul dintre iniţiatorii protestului.

De asemenea, medicii care au ieşit să protesteze susţin că „orele de gardă ale rezidenţilor de anii I şi II sunt neplătite”.

ȘTIRI VIDEO GdS