7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul a prelungit termenul de dezbatere pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, la solicitarea PNL

Senatul a prelungit termenul de dezbatere pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, la solicitarea PNL

Plenul Senatului a prelungit cu 15 zile luni, la solicitarea PNL, termenul de dezbatere pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iniţiativa fiind retrimisă la comisiile de resort cu termen pentru raport de două săptămâni, informează economica.net, citând News.ro.
Solicitarea de prelungire a termenului de dezbatere a legii privind alegerea primarilor în două tururi a fost formulată de senatorii liberali în condiţiile în care marţi, 24 octombrie, se împlinea termenul de adoptare tacită, potrivit News.ro.
Comisia juridică a Senatului a adoptat luni, 16 octombrie, cu şase voturi „pentru” (PSD şi ALDE), 4 voturi „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (UDMR) un raport de respingere a iniţiativei PNL de alegere a primarilor în două tururi, aşa cum era până în 2008.
Raportul de respingere a iniţiativei PNL de către comisia juridică va fi comasat cu un raport identic al comisiei de administraţie şi urmează să fie trimis plenului Senatului pentru dezbatere şi vot final.
Termenul de adoptare tacită se împlineşte pe 24 octombrie, iar forul decizional va fi Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS