15.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de organizații civice salută inițiativa Forumului Judecătorilor, care a cerut public retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiției promovat de Tudorel Toader

Zeci de organizații civice salută inițiativa Forumului Judecătorilor, care a cerut public retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiției promovat de Tudorel Toader

Un număr de 32 de organizații civice salută inițiativa Forumului Judecătorilor din România, care a cerut public, printr-un memoriu adresat Guvernului, retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiției promovat de ministrul Justiției Tudorel Toader.
Membri ai organizațiilor semnatare vor fi prezenți mâine, 11.10.2017, începând cu ora 08:30, în fața tribunalelor din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iași, Galați, Timișoara, Craiova, Constanța, Brașov, Sibiu și Oradea, pentru a le spune tuturor magistraților curajoși și integri: „3500 MULȚUMIM”

„Apreciem că demersul FJR, susținut de peste 3500 de magistrați, reprezintă un semnal public de alarmă privind pericolul subordonării politice a justiției și al opririi luptei împotriva corupției și crimei organizate.
Apreciem atașamentul dumneavoastră față de ideea de justiție liberă, fără intruziunea politicului, și de promovare a valorilor europene ale libertății și statului de drept.
Apreciem eforturile dumneavoastră de a face front comun împotriva atacurilor politice la adresa justiției independente.
Apreciem curajul dumneavoastră de spune lucrurilor pe nume, tranșant și de a exprima punctul de vedere al celor care contează cel mai mult în procesul de înfăptuire a justiției: profesioniștii practicieni.
Apreciem conștiința de care dați dovadă, ca parte integrantă a societății românești.
Așadar, vă mulțumim că respingeți aceste propuneri legislative cu consecințe greu de anticipat pentru democrație și care vor aduce dezechilibre previzibile grave pentru sistemul judiciar și separația puterilor în stat.
Vă mulțumim că semnalați riscul încălcării flagrante a angajamentelor României luate prin Mecanismul de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat transmis de organizaţia „Iniţiativa Craiova”.

Semnează:

Aradul Civic
CIVICA (Iași)
Evoluție În Instituție (#Insist)
Inițiativa Craiova
Inițiativa România
Initiativa Timisoara (federație a 10 ONG-uri din Timișoara: Activ Civic, ACUM, Ariergarda, Asociația ARAS – filiala Timișoara, Asociația Culturală Diogene, Asociația SPICC, LGBTeam, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timișoara)
Institutul pentru Politici Publice
Oradea Civică (membre ale rețelei civice naționale Contract România)
Centrul pentru Inovare Publică
Corupția ucide
Diaspora Franta Solidara cu Romania
Geeks for Democracy
Protestatari ProDemocratie Londra
#REZISTENȚA
Rezistenta Constanta
#Rezist Galați
#Rezist Lyon
#Rezist Munchen
#Rezist Milano
#Rezist Paris
#Rezist Zurich
Stafeta Steagului UE
#Rezist Birminghamm WMW
Romania As We Want It – Milano

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS