16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri în Marea Britanie: Conservatorii au câştigat, dar se situează sub majoritatea formării unui guvern

Alegeri în Marea Britanie: Conservatorii au câştigat, dar se situează sub majoritatea formării unui guvern

Partidul Conservator al Theresei May rămâne formaţiunea cu cel mai mare număr de reprezentanţi în Camera Comunelor, cu 317 locuri, dar se situează sub majoritatea de 326, necesară pentru formarea guvernului, potrivit rezultatelor după numărarea voturilor din peste 99% din circumscripţii, scrie Mediafax.

Theresa May va merge la Palatul Buckingham la ora 14.30 (ora României) pentru a cere Reginei Elisabeta a II-a permisiunea de a forma Guvernul, în ciuda faptului că a pierdut majoritatea în Camera Comunelor. Primul-ministru încearcă să rămână în funcţie cu sprijinul Partidul Democratic Unionist (DUP). Partidul Democratic Unionist a anunţat că va forma guvernul cu Theresa May, fără a fi nevoie de o coaliţie formală. Conservatorii au obţinut cu opt locuri mai puţin decât cifra de 326 necesară pentru a forma majoritatea.
Jeremy Corbyn i-a cerut premierului conservator să renunţe la funcţie, spunând că Partidul Laburist este „gata să servească”. Jeremy Corbyn afirmă că Partidului Laburist a câştigat în scrutinul parlamentar din Marea Britanie. Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a afirmat că laburiştii au câştigat în scrutinul parlamentar anticipat convocat din ambiţia Theresei May de a-şi consolida legitimitatea în perspectiva negocierilor dure cu Uniunea Europeană pe tema Brexit, informează The Guardian.
„Am prezentat politicile noastre straşnice şi pline de speranţă şi am câştigat un răspuns uluitor din partea publicului. Cred că este destul de clar cine a câştigat alegerile”, a declarat acesta la BBC. Întrebat de reporteri dacă spera la formarea unui Guvern, el a afirmat: „Suntem pregătiţi să-i servim pe oamenii care ne-au oferit încrederea lor”.
Corbyn a reiterat solicitarea pentru demisia premierului britanic, Theresa May. „Partidul meu a avut o creştere a voturilor în fiecare regiune a acestui stat, în Scoţia şi Ţara Galilor. Cred că toţi cei din Partidul Laburist şi susţinătorii acestuia ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce am obţinut”, a adăugat Corbyn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS