Acasă Actualitate CC din R. Moldova: Legalitatea retragerii cetăţeniei lui Băsescu e de competenţa...

CC din R. Moldova: Legalitatea retragerii cetăţeniei lui Băsescu e de competenţa instanţelor judecătoreşti

-

Curtea Constituţională din Republica Moldova (CCM) a stabilit, marţi, că sesizarea deputatului Grigore Cobzac (PLDM) privind decizia preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia lui Traian Băsescu nu este de competenţă sa, ci a instanţelor judecătoreşti, anunţă portalul de ştiri Deschide.md, citat de HotNews.ro.

Astfel, Curtea a indicat că articolul 41 din Legea cetăţeniei Republicii Moldova prevede explicit procedura de contestare a decretelor Preşedintelui Republicii Moldova în problemele cetăţeniei: „Decretul Preşedintelui Republicii Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la dată intrării în vigoare”.

Prin urmare, legalitatea retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu este de competenţă exclusivă a instanţelor judecătoreşti.

În urmă cu o săptămâna, preşedintele moldovean Igor Dodon a semnat un decret pentru retragerea cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu. Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte român, Maria Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum ne hrănim sănătos iarna

În sezonul rece, tindem să ne schimbăm obiceiurile alimentare şi să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi. Este un lucru firesc, explică...

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...