5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe politicieni cunoscuţi nu au mai prins mandate în noul legislativ

Ce politicieni cunoscuţi nu au mai prins mandate în noul legislativ

Elena Udrea nu a prins un nou mandatului, astfel ea îşi pierde imunatea parlamentară
Elena Udrea nu a prins un nou mandat, astfel ea îşi pierde imunatea parlamentară

Mai mulţi politicieni cu nume sonore în spaţiul public au căzut victime ale reducerii numărului de parlamentari la alegerile din 11 decembrie, rezultatelor partidelor şi algoritmului de redistribuire de la Autoritatea Electorală Permanentă. Unii dintre aceştia sunt implicaţi în cercetări penale şi îşi vor pierde imunitatea parlamentară.

PNL

Teodor Atanasiu, fost ministru, a avut două mandate de parlamentar: deputat între 2008 și 2012 şi senator între 2012 și 2106; a deschis lista la Buzău, deşi a fost parlamentar de Alba, dar a pierdut la redistribuire în faţa PMP.
Anca Boagiu, fostul ministru al transporturilor, a candidat la Maramureş pe poziţia a doua, în spatele Vioricăi Cherecheş, deşi a avut două mandate de senator de Bucureşti. Nu a reuşit să prindă un loc de parlamentar.
Mircea Dolha a candidat tot la Maramureş, nu a prins mandatul de senator, deşi a fost primul pe listă.
Verginel Gireadă a candidat la Botoşani și nu a reuşit să prindă încă un mandat de deputat. Are o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi uz de fals.
Tudor Barbu a câştigat în 2012 din partea PP-DD, a trecut apoi la PNL. A candidat pentru un nou mandat la Gorj, primul pe listă, dar fără succes.
Lucia Varga, fost ministru al pădurilor şi apelor, nu a fost pusă pe liste la organizaţia sa, Bihor, având un conflict cu Ilie Bolojan. A candidat astfel la Constanţa, unde nu a avut succes.
Sulfina Barbu nu a fost pusă pe lista de la Bucureşti pe un loc eligibil, ci abia pe poziţia a şasea. Nu a reuşit să devină deputat (PNL are doar trei deputaţi la Bucureşti).

ALDE

Daniel Chiţoiu, fostul ministru al economiei, pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale în 2014, nu a reuşit să îşi înnoiască mandatul de deputat şi deci imunitatea parlamentară. A candidat în Neamţ, unde ALDE nu a câştigat nici un mandat.
Cristiana Anghel, celebră ca „învăţătoarea grevistă“, a fost unul dintre cei mai vocali şi controversaţi senatori în acest legislativ. A candidat la Caraş-Severin, însă aici ALDE nu a obţinut nici un mandat.
Ion Ariton, fostul ministru al economiei, a candidat la Sibiu, dar ALDE nu a obţinut nici aici nici un loc de parlamentar.
Liliana Mînca, după ce a trecut pe la PPDD şi UNPR, a candidat pentru ALDE, dar nu a reuşit să redevină deputat.

PRU

Pentru că nu a trecut pragul electoral, nici un candidat PRU nu a mai ajuns în parlament.
Sebastian Ghiţă, fost deputat, nu a prins un nou loc în parlament şi astfel îşi pierde imunitatea. Nici Bogdan Diaconu, deputat, preşedintele PRU nu va intra în parlament.Mihai Sturziu, fostul deputat PSD, nu a reuşit să redevină deputat.

Independenţi

Remus Cernea a intrat acum patru ani în parlament din partea USL, dar ca independent nu a reuşit să obţină încă un mandat.
Elena Udrea (foto) n-a prins nici ea un nou mandat şi îşi pierde astfel imunitatea parlamentară.
Toader Paleologu, exclus din PNL, a candidat independent, dar nu a reuşit să obţină voturile necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS