20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români au pus bazele unei academii de elită pentru creatorii de tehnologie

Doi români au pus bazele unei academii de elită pentru creatorii de tehnologie

Un număr de 10.000 de ore de învățare intensivă pentru 300 de tineri, în domeniul IT&C, și două aplicații de mobil funcționale au fost contorizate până în prezent în cadrul DevAcademy, instituție ale cărei baze a fost pusă de către doi români, specializați în cursuri de programare Ruby, potrivit unui comunicat de presă al academiei, citat de Agerpres. „În toamna anului 2013, Paul și Lucian au dat startul unui curs de programare în limbajul Ruby, în București. Acest prim curs a avut 15 participanți și a fost ținut de către doi mentori, seniori în practicarea acestei tehnologii. Povestea DevAcademy a pornit de la o nevoie clară de un spațiu în care tinerii programatori să aprofundeze tehnologiile în care făcuseră primii pași, iar companiile aveau dificultăți în a recruta talente în domeniu. Trei ani mai târziu, prin DevAcademy au trecut peste 300 de tineri români, care au avut la dispoziție 7 cursuri susținute de 23 mentori seniori. În DevAcademy s-au petrecut un total de 10.000 de ore de învățare intensivă, au avut loc două hackatoane și s-au creat două aplicații de mobil funcționale. Echipa DevAcademy numără, în prezent, 62 de membri care lucrează în regim de voluntariat și este singura academie non formală din București care oferă cursuri avansate și gratuite în creația de tehnologie”, se arată în comunicatul citat.

Conform datelor din piață, la nivelul anului 2014, valoarea adăugată brută în piața IT&C din România s-a ridicat la 40 miliarde de lei, față de 32 de miliarde în Agricultură sau 42 de miliarde în Construcții. De asemenea, 80.000 de oameni care lucrează în IT-ul românesc produc cât 300.000 de oameni în Construcții sau 3 milioane în Agricultură.

„Având în vedere că avem o piață, cel puțin în București, foarte aglomerată ca oferte de angajare, recrutarea în IT devine din ce în ce mai grea. Companiile trebuie să depună mult efort pentru a avea o cultură atrăgătoare, să caute și să convingă un programator să li se alăture. Programatori seniori sunt puțini și mobilitatea lor este scăzută și este normal să fie așa. De asta companiile se concentrează pe juniori. Iar un junior își dorește să lucreze cu tehnologii noi, să se simtă parte dintr-un scop mai mare. DevAcademy se adresează exact acestui grup și oferă învățarea unor tehnologii noi și suficient de mature încât să permită crearea unor proiecte complexe. Și, în același timp, aduce o apartenență la un grup mai mare, o comunitate de elită unde participanții găsesc colegi la fel de pasionați ca și ei. Noi susținem prin modul în care facem lucrurile dezvoltarea unei mentalități care e concentrată pe a crea produse, nu doar cod”, afirmă Lucian Ghindă, co-fondator DevAcademy.

Procesul de înscriere la DevAcademy cuprinde mai multe etape, printre care: o analiză HR, o probă practică, în echipă, care testează și aptitudinile soft ale candidatului și un interviu care să puncteze motivația personală a aplicantului. În DevAcademy sunt acceptați numai acei tineri care au deja o bază în domeniul respectiv, iar educația academică nu este un criteriu de selecție. Cursurile la care tinerii pot aplica în cadrul DevAcademy sunt: Ruby on Rails, Front end, Android (mobile development), iOS (mobile development), SysOps, Graphic Design (web + mobile) și Product Management.

În 2016, un număr de 300 de tineri dețin competențe noi în domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS