Acasă Actualitate Copilul de la Mioveni, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, este în stare...

Copilul de la Mioveni, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, este în stare gravă

-

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că minorul de la Mioveni, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, este în stare gravă dar stabilă, şi că instituţia pregăteşte măsuri de prevenire împreună cu Ministerul Educaţiei, scrie Mediafax.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, că cel de-al şaselea copil care are confirmat ca diagnostic sindromul hemolitic uremic este internat în secţia de terapie intensivă şi că este supus procedurilor de dializă peritoneală, starea lui fiind gravă dar stabilă.

Este vorba despre copilul de un an şi patru luni, din Mioveni, transferat, la  de 24 februarie la Spitalul „Marie Curie” de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, sâmbătă, la spitalul “Marie Curie” din Capitală, pentru a verifica evoluţia stării de sănătate a copiilor internaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în unitatea sanitară bucureşteană sunt internaţi şase copii cu sindromhemolitic uremic (SHU) şi că cinci dintre aceştia sunt internaţi pe secţia de Nefrologie, doi dintre ei făcând dializă peritoneală.

În comunicatul Ministerului Sănătăţii se arată că în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost raportate Institutului Naţional de Sănătate Publică un număr de 12 de cazuri de boală diareică acută.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...