7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBurkina Faso: Masacrul din hotelul de lux s-a încheiat. Patru teroristi şi 27 de ostatici au murit. 150 de persoane au fost salvate

Burkina Faso: Masacrul din hotelul de lux s-a încheiat. Patru teroristi şi 27 de ostatici au murit. 150 de persoane au fost salvate

Aproximativ 150 de persoane au fost eliberate în urma unei intervenții a forțelor militare menite să pună capăt luării de ostaticii de la Hotelul Splendid din Ouagadougou, Burkina Faso, care a fost ținta unor atacuri organizate de o grupare afiliată la Al-Qaida. Potrivit BBC, cel puțin 27 de persoane și-au pierdut viața. Patru dintre atacatori, din care două femei, au fost uciși În Hotelul Splendid  sunt cazați de regulă oficiali ai ONU.

Ambasadorul Franței la Ouagadougou, Gilles Thibault, a anunțat că 27 de persoane au fost ucise în atacul comis vineri noapte de militanți islamiști în hotelul Splendid și cafeneaua Cappuccino din capitala Burkinei Faso. Thibault a adăugat că 150 de persoane din 18 țări au fost salvate din hotel și au primit îngrijiri medicale, transmite Agerpres. Bilanțul precedent al acestei tragedii, prezentat de președintele țării africane, era de 23 de morți.

Doi cetățeni austrieci – un medic și soția sa – au fost răpiți vineri dimineață în nordul statului Burkina Faso, a anunțat Ministerul pentru Securitate Internă al țării africane, transmite AFP. Cuplul austriac a fost răpit la Baraboulé, în regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, în apropierea graniței cu Niger și Mali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS