12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Măsuri speciale de securitate în toată Europa, pentru noaptea de Revelion

Măsuri speciale de securitate în toată Europa, pentru noaptea de Revelion

-

La Bruxelles, Paris, Londra sau Berlin, autorităţile sunt în stare de alertă din cauza pericolului reprezentat de grupările islamiste.

La Paris, marea petrecere de pe Champs Elysee de la miezul nopţii era pe punctul de a fi anulată, după atacurile teroriste din noiembrie. Autorităţile au decis însă că tradiţionala petrecere trebuie să aibă loc, dar fără focuri de artificii. Din motive de securitate, dar şi pentru că francezii sunt încă îndureraţi.

Şi la Londra, sunt măsuri speciale de securitate pentru noaptea de Revelion. Efectivele de politie au fost sporite, iar pe străzi numărul ofiţerilor înarmaţi ajunge la 3 mii. În Marea Britanie, nivelul de alertă este „sever”, ceea ce înseamnă că este foarte posibilă comiterea unui atac de către islamişti.

La Poarta Brandenburg din Berlin sunt aşteptaţi  sute de mii de oameni; anul acesta, autorităţile germane au anunţat măsuri de securitate fără precedent.  În zonele unde sunt centre de refugiaţi, au fost interzise focurile de artificii. Asta pentru că imigranţii din Siria şi Irak poate nu sunt obişnuiţi cu zgomotul puternic al artificiilor, iar pocnetul acestora le-ar putea aminti de bombardamentele de-acasă.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.