Acasă Actualitate Adrian Duicu, președintele suspendat al CJ Mehedinți, în arest la domiciliu

Adrian Duicu, președintele suspendat al CJ Mehedinți, în arest la domiciliu

-

Adrian Duicu a fost plasat în arest la domiciliu
Adrian Duicu a fost plasat în arest la domiciliu

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis astăzi definitiv ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, să fie eliberat din arest preventiv, el urmând să fie judecat pentru corupţie în stare de arest la domiciliu. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Ștefan Constantin Ponea, fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți și Constantin Popescu, om de afaceri și președintele PSD Orşova.

Instanța supremă a respins astăzi contestația formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a menținut o decizie din 16 octombrie a Curții de Apel București, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul celor trei, care se află în arest din data de 4 aprilie 2014.

Președintele suspendat al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, cumpărare de influență, trei infracțiuni de folosire a influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracțiuni de dare de mită, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite și pentru două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Constantin Ștefan Ponea şi Constantin Popescu, Valentina Draghia, administrator al unei societăți comerciale, Zenovia Elisabeta Rolea, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinți, Grigorița Ferarum, consilier principal în cadrul CJAS Mehedinti, Doina Boruga, manager al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Daniela Popescu, director executiv în cadrul CJ Mehedinți și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin și Cristian Damian Stanoiu, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, dar și realizatorul tv Andrei Bădin, acuzat de luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiovenii, buluc la piaţă

Pandemia de COVID-19 nu prea îi sperie pe craioveni din moment ce dau buluc în pieţele oraşului să se aprovizioneze. Cumpărăturile zilnice...