5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorel Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc a spus că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri
Viorel Hrebenciuc a spus că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă, alături de un avocat, la DNA Braşov, unde au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Ilie Sârbu a ieşit de la DNA Braşov după mai puţin de o oră, el spunându-le jurnaliştilor că nu a fost audiat, fără a face alte declaraţii. Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori, el spunând că nu ştie în ce calitate a fost chemat. Prinţul Paul şi prinţesa Lia ar urma să fie audiaţi şi ei la DNA Braşov.

Viorel Hrebenciuc a ieşit de la DNA Braşov, după aproape două ore, el spunând că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri şi precizând că este acuzat de mai multe infracţiuni, pe care ”trebuie să le studieze” împreună cu avocatul său.
Prinţul Paul şi prinţesa Lia ar urma să fie audiaţi şi ei, miercuri, la DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în care sunt implicaţi mai mulţi magistraţi, precum şi Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc şi deputatul PSD Ioan Adam, afirmă surse judiciare.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că vila acestora din Capitală a fost percheziţionată miercuri dimineaţă, iar Prinţul Paul şi prinţesa Lia vor fi duşi la DNA Braşov pentru a fi audiaţi.
Potrivit surselor citate, Paul Philippe şi Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, şi pretinzând că sunt moştenitorii bunurilor deţinute de Casa Regală a României, „au cumpărat influenţă de la Iacob Sorin Ion”.
Iacob le-ar fi promis celor doi că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcţionari cu atribuţii în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obţinerea mai multor terenuri şi clădiri.

Aceştia ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat „să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe”.
La DNA Braşov mai sunt audiaţi şi judecătorii Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă de la Tribunalul Covasna.
Cei doi magistraţi au fost aduşi la DNA Braşov cu dube ale Jandarmeriei şi însoţiţi de mascaţi şi jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS