10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenționare de călătorie în India din pricina furtunilor violente

Atenționare de călătorie în India din pricina furtunilor violente

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie prin care informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Indiei cu privire la riscul producerii unor fenomene meteo extreme în această perioadă, caracterizate prin furtuni ciclonice foarte severe.
Aceste fenomene meteo pot afecta statul Andhra Pradesh, unde se pot înregistra furtuni violente. Sunt anticipate inundaţii în statul Orissa, existând riscul de a fi afectate sistemele de electricitate şi telecomunicaţii.
Mersul trenurilor a fost suspendat, până la diminuarea actualelor condiţii climaterice severe.
Se aşteaptă ca în cursul zilei de 13 octombrie 2014 să se declanşeze ploi abundente în statele Telangana, Chhattisgarh și Jharkhand.
În vederea evitării unei situaţii nedorite, se recomandă adoptarea unei conduite preventive şi manifestarea unei atenţii sporite în timpul călătoriei în acest stat.
Totodată, având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în India, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteo pe site-urile de specialitate.

Autorităţile indiene au evacuat circa 350.000 de persoane din calea ciclonului Hudhud

India a evacuat aproximativ 350.000 de persoane, înainte de sosirea, preconizată pentru duminică, a ciclonului Hudhud în zona de coastă din estul ţării, relatează AFP.
Clasată în categoria „cicloni puternici’, furtuna urma să atingă statul Andhra Pradesh la nivelul localităţii Visakhapatnam duminică înainte de prânz (9.00, ora României), deplasând rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, potrivit serviciilor meteorologice indiene (IMD).
Hudhud urmează să atingă şi statul vecin, Orissa, în care ciclonul Phailin a ucis, în octombrie 2013, cel puţin 18 persoane şi a provocat pagube materiale importante.
Marina indiană a anunţat, într-un comunicat, că este „bine pregătită”, iar navele sale sunt poziţionate cu „medici, bărci pneumatice, elicoptere şi material de salvare” la bord.
Aproximativ 300.000 de persoane au fost evacuate în Andhra Pradesh şi aproximativ 50.000 în Orissa
Premierul Narendra Modi a prezidat o reuniune ministerială, sâmbătă seara, pentru a se asigura de pregătiri.
Serviciile meteorologice au cerut locuitorilor din zonele de risc să „rămână în locuri sigure pe timpul trecerii” furtunii, iar pescarilor să rămână pe uscat.
Coasta de est a Indiei şi Bangladeshul vecin sunt afectate cu regularitate de furtni ciclonice în perioada aprilie-noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS