Primăria Craiova organizează la acest sfârşit de săptămână cea de-a II-a ediţie a Festivalului Antic Pelendava, care are un nou concept, „Jocurile Dacice”. Acest concept reînvie zilele în care strămoşii daci, „cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci” se veseleau şi se întreceau în jocuri sportive pe timp de pace.
În Piaţa Mihai Viteazul va fi reconstruită o reprezentare imaginară a centrului Pelendavei, iar în acest spaţiu se vor desfăşura „Jocurile Dacice”, eveniment care îşi propune să contureze un portret fizic, emoţional şi spiritual al civilizaţiei geto-dacilor.
Concursurile amuzante cu premii simbolice organizate pentru publicul craiovean se vor împleti cu probele sportive ale Olimpiadei Dacice. Festivalului Antic Pelendava 2014 – „Jocurile Dacice” pleacă de la premiza că tinerii din Pelendava se întrec cu tineri din capitală Sarmizegetusa şi cu oaspeţi din Imperiul Român, dovedindu-şi forţă şi ambiţia, reuşind să câştige Olimpiada Dacică.
Amfitrionii festivalului vor fi Octavian Strunilă şi Diana Dumitrescu.
Spectacolele încep sâmbătă la ora 10.00 şi se termină duminică la ora 20.00.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.