10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA a confirmat moartea a doi cetățeni americani în Gaza

SUA a confirmat moartea a doi cetățeni americani în Gaza

Departamentul de Stat al SUA a anunțat duminică seara moartea a doi cetățeni americani în Gaza, fără a confirma informațiile din presă ce indicau faptul că este vorba de soldați ai forțelor ai forțelor militare israeliene, potrivit www.newsdaily.com.

„Putem să confirmăm moartea cetățenilor americani Max Steinberg și Sean Carmeli în Gaza”, a indicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki, potrivit unui comunicat.

Potrivit Los Angeles Times și Jewish Journal of Greater Los Angeles, cei doi bărbați erau membri ai armatei israeliene și făceau parte din brigada Golani.

Carmeli, de 21 de ani, născut din părinți israelieni, a crescut în Texas, în timp ce Steinberg, de 24 de ani, era originar din sudul Californiei. Steinberg s-a alăturat armatei israeliene la sfârșitul anului 2012 și era un trăgător de elită al brigăzii Golani, au precizat cele două publicații. După cum au declarat prietenii celor doi, acesştia iubeau Israelul şi erau dedicaţi profesiei lor.

Potrivit armatei israeliene, 13 soldați ai acestei unități de elită au fost uciși duminică în Fâșia Gaza, numărul militarilor morți de la declanșarea ofensivei ajungând la 18, cel mai mare bilanț pentru forțele israeliene din 2006.

Președintele american Barack Obama a lansat un apel la „încetarea imediată a focului” între Israel și Hamas. Apelul a fost făcut duminică, cea mai sângeroasă zi de la declanșarea la 8 iulie a ofensivei israeliene împotriva mișcării islamiste Hamas în Gaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS