7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, acuzat de abuz în serviciu

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, acuzat de abuz în serviciu

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei, Ţvetan Gounev, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, informează b1.ro citând agenţia de presă Novinite. Reprezentanţii instituţiei financiare au confirmat că au fost lansate procedurile judiciare preliminare împotriva lui Gounev, care conduce şi Departamentul de Supraveghere Bancară, menţionând că acesta a intrat în concediu până la finalizarea procedurilor judiciare.

Autorităţile nu au furnizat informaţii detaliate, dar există surse care au afirmat că viceguvernatorul nu ar fi supravegheat băncile care au acordat credite neperformante. Un angajat a declarat, sub protecţia anonimatului, că departamentul condus de Gounev nu ar fi aplicat în mod nediscriminatoriu prevederile legale pentru toate băncile comerciale din Bulgaria. Angajatul a arătat că guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei, Ivan Iskrov şi viceguvernatorul Gounev se fac vinovat de „malpraxis” şi că sunt dependenţi de „o anumită bancă”.

Ţvetan Gounev a devenit viceguvernator al BNB în iunie 2003, după încheierea mandatului predecesorului său, Rumen Simeonov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS