5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii PP DD vor alianţă cu PSD

Primarii PP DD vor alianţă cu PSD

Calculele politice din ultimele săptămâni au fost date peste cap în ultimele zile, iar pepedediştii gorjeni din parteneri de alianţă cu liberalii şi democrat-liberalii se pregătesc să devină susţinători ai PSD. În cadrul Consiliului Judeţean Gorj se constituise chiar o nouă majoritate PNL – PDL – PP DD. Consilierii judeţeni l-au revocat din funcţie pe vicepreşedintele Ciprian Florescu, însă decizia de la nivel local a PP DD Gorj nu a fost pe placul conducerii centrale a partidului, care doreşte o colaborare cu PSD. După înlocuirea din funcţie, la sfârşitul săptămânii trecute, a preşedintei PP DD Gorj, Niculina Mocioi, ca urmare a majorităţii anti-PSD, în judeţ au început să apară deja susţinători ai unui protocol de colaborare cu PSD. Este vorba de primarii aleşi pe listele PP DD: Marian Slivilescu, edilul din Tismana, şi Radu Constantin, primarul oraşului Ţicleni.

Noua conducere, altă misiune

Marian Slivilescu, edilul din Tismana, membru al Biroului Politic Judeţean al PP DD, a declarat că a aflat din presă de schimbarea conducerii partidului. „Ca membru al Biroului Judeţean nu am aflat de evenimente decât din presă. Este un lucru anormal. Cred că o decizie de o asemenea amploare, statutară şi normală, trebuia să fie explicată măcar membrilor Biroului Judeţean. Eu am cerut de foarte mult timp, de doi ani, să se prezinte variante de alianţe. Un partid aşa de mic se poate destructura. Fără un aliat mai vechi pe scena politică sunt probleme. Să nu mai vorbim de ce se întâmplă în parlament unde s-a ajuns la jumătate cu cei care au ieşit senatori şi deputaţi“, a menţionat primarul din Tismana. La rândul său, edilul din Ţicleni, Radu Constantin, a precizat că îşi doreşte o majoritate la Consiliul Judeţean Gorj care să ajute primarii.
„Nu era preşedinta de acord cu o colaborare cu PSD. Eu am vorbit cu alţi colegi din PP DD şi sunt de acord cu o majoritate cu PSD“, a menţionat Radu Constantin. Noua preşedintă interimară a PP DD Gorj, Diana Voiculescu, are şi ea misiunea de a sprijini organizaţia judeţeană a PSD. De asemenea, conducerea PP DD Gorj le-a interzis consilierilor judeţeni să mai facă declaraţii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS