17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihail Vlasov, audiat în procesul de cămătărie al clanurilor Caran şi Duduianu

Mihail Vlasov, audiat în procesul de cămătărie al clanurilor Caran şi Duduianu

Fostul preşedinte al CCIR, Mihail Vlasov, aflat în arest la domiciliu, a venit, vineri dimineaţă, la Tribunalul Capitalei, pentru a da declaraţii în procesul de cămătărie al unor membri ai clanurilor Caran şi Duduianu, care ar fi dat bani cu dobândă jucătorilor din cazinouri bucureştene.
Vlasov, aflat în arest la domiciliu după ce instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă în dosarul de trafic de influenţă, a fost întrebat de jurnalişti, la intrarea în sediul instanţei, dacă a fost citat ca martor sau ca parte vătămată, răspunsul său fiind negativ referitor la fiecare dintre cele două calităţi.
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) este cunoscut drept client al cazinourilor, lucru confirmat, în martie, de fiica sa, Vanda Vlasov.
„Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar aşa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joacă şi prinţul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii“, spunea atunci Vanda Vlasov, întrebată dacă tatăl ei merge la cazinouri.
Doisprezece membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu au fost trimişi în judecată, în septembrie 2013, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru cămătărie, spălare de bani, şantaj, tâlhărie şi deţinere fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.
Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis în judecată pe Constantin Răducanu, zis Costel al lui Caran, Gheorghe Stan, zis Bulgaru, Nicolae Duduianu, zis Caleea, Emil Răducanu, zis Emil al lui Caran, Nicolae Constantin, zis Aramis, şi Valentin Duduianu, zis Beadim.
Alături de aceştia au fost trimişi în faţa instanţei şi Daniel Duduianu, zis Edison, Marius Gheorghe, zis Marius al lui Rinu, Aurel Răducanu, zis Aurel al lui Caran, Traian Simion, zis Udi, Sofian Văduva, zis Denom, şi Elena Constantin, zisă Vipera.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012 – 2013, inculpaţii au acordat împrumuturi băneşti, la care au perceput dobânzi practicanţilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti.
„În cazul în care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma împrumutată şi dobânda impusă sau nu au plătit-o în întregime, inculpaţii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina să îşi achite datoriile. Dacă aceste presiuni nu au avut rezultatul urmărit, inculpaţii au apelat la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă pentru a intra în posesia banilor care li se datorau“, susţin procurorii.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS