7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Mălinului s-a prăbuşit

Strada Mălinului s-a prăbuşit

http://www.youtube.com/watch?v=oqxlbkTzCVM

\n

Strada Mălinului din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, unde se efectuează lucrări de canalizare, s-a prăbuşit pe alocuri. Locuitorii spun că pământul aşezat peste şanţurile în care au fost puse conductele nu a fost compactat şi a cedat sub greutatea maşinilor, iar unii dintre ei au fost prinşi cu autoturismele în aceste „capcane“.

Lucrările de canalizare pe strada Mălinului, din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, se desfăşoară anevoios, cu mari poticneli şi neplăceri pentru localnici. Ploile căzute în ultima vreme au pus la încercare răbdarea oamenilor, care s-au trezit cu „cratere“ adânci de o jumătate de metru chiar în mijlocul străzii. Unii dintre ei s-au afundat cu autoturisme cu tot în ele, în ultimele zile. Oamenii spun că de vină este constructorul care se ocupă de lucrările de canalizare şi care nu ar fi ţinut seama de faptul că de-a lungul străzii este un canal adânc de peste cinci metri care înlesneşte alunecarea pământului. Lucrările au fost făcute de mântuială, pământul aruncat peste şanţurile săpate pentru canalizare nemaifiind tasat ulterior. În urma ploilor abundente, pământul s-a prăbuşit sub greutatea autoturismelor care circulă pe aici. „Pe strada noastră se fac lucrări de canalizare. În urma ploilor căzute săptămâna trecută, pământul aruncat în grabă peste şanţuri s-a îmbibat cu apă şi s-a prăbuşit. Din loc în loc au apărut gropi adânci de o jumătate de metru, consecinţă a faptului că au fost executate lucrări de canalizare fără ca pământul cu care s-au umplut şanţurile să fie tasat. O mare parte din pământul rezultat din săparea şanţurilor a rămas afară. Firma care a executat lucrările am înţeles că ar fi intrat în insolvenţă, având mari probleme cu ITM Dolj, în urma unui accident mortal petrecut chiar la lucrările de aici. Au fost cazuri în ultima săptămână când mai mulţi localnici au rămas cu autovehiculele captive în gropile ivite în stradă, până au fost scoase cu alte maşini“, a spus Virgil Ene, care s-a plâns că este unul dintre localnicii care au păţit acest lucru.
Acelaşi lucru l-a păţit un alt bărbat care locuieşte pe strada Mălinului. „Seara, când am plecat cu maşina la serviciu, era în mijlocul străzii un crater mai mic, ploile căzute noaptea au înmuiat pământul, iar dimineaţa, când am revenit, craterul s-a lărgit şi am alunecat cu maşina în el. Am rămas suspendat. Strada noastră arată ca după război. Nu a băgat nimeni o găleată de piatră! Nu se poate ieşi de aici când plouă. Taxiurile, ambulanţa, pompierii nu ajung niciodată“, a povestit Ion Iacob.

Se repară cu lopata

Ieri, 19.05.2014, angajaţii Savlex Spedition SRL (societatea care a subcontractat lucrările de canalizare de la antreprenorul TMUCB) şi-au făcut apariţia pe strada Mălinului. Înarmaţi cu lopeţi, aceştia s-au apucat să umple craterele cu pământ şi piatră. Întrebat despre situaţia existentă pe strada Mălinului, reprezentantul Savlex Spedition SRL a răspuns vădit iritat. „Şi înainte mergeau pe strada aceea prin nămoale. Dacă îmi găseşte cineva altă modalitate de-a băga canalizare fără să sap şanţuri, eu o aplic. Să meargă la primărie să ceară asfalt! Mai multe vorbiţi cu şeful de şantier. Noi vom reface aceste străzi aşa cum au fost. Referitor la faptul că localnicii susţin că noi suntem în insolvenţă, îi asigur că nu este adevărat. Nu ştiu cine a scornit acest lucru“, a precizat Liliana Tănăsie, administratorul Savlex Spedition SRL.

Coincidenţă

Firma Savlex a fost înfiinţată în anul 1992, având ca sediu social un apartament din blocul D29 situat pe strada General Nicolae Măgereanu şi ca fondator pe Liliana Tănăsie. Firma a intrat în insolvenţă şi a fost lichidată în anul 2013. În acelaşi an, Tănăsie, domiciliată pe strada General Nicolae Măgereanu, bloc D29, a înfiinţat firma Savlex Spedition SRL, care a subcontractat de la TMUCB o parte din lucrările de canalizare din Bariera Vâlcii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS