18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNormă maximă de minciuni pentru Pinocchio

Normă maximă de minciuni pentru Pinocchio

Pinocchio, cea mai cunoscută păpuşă de lemn din lume, nu ar fi putut niciodată să spună mai mult de 13 minciuni, informează tgcom.it. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns
Steffan Llewellyn, de la Universitatea din Leicester, la capătul unui studiu ştiinţific. În urma calculelor sale, Llewellyn a stabilit că gâtul păpuşii nu ar fi suportat greutatea rezultată în urma creşterii considerabile a nasului celebrului Pinocchio. Cercetătorul a calculat că greutatea capului păpuşii era de aproximativ patru kilograme, iar nasul avea o lungime de doi centimetri, aşadar, după cea de-a 13-a minciună, nasul păpuşii de lemn ar fi crescut atât de mult încât ar fi putut cauza o fractură la nivelul gâtului. În concluzie, orice nouă minciună ar fi putut fi fatală pentru celebrul personaj al lui Collodi.
Acesta este doar alt studiu care are ca subiect un personaj celebru din lumea poveştilor. De exemplu, s-a stabilit că Popeye Marinarul și creatorii săi au și promovat o eroare matematică de proporții.
Convinşi de faptul că spanacul conţine o cantitate mare de fier, creatorii faimosului Popeye Marinarul au avut ideea de a-l determina pe acesta să consume spanac pentru a-și crește forțele. Ce nu au ştiut însă a fost că atunci când, în 1870, chimistul german Erich von Wolf a calculat concentrația de fier din spanac și alte legume, pur și simplu a uitat să treacă în notițele sale o virgulă, făcând ca spanacul să conțină o cantitate de fier mai mare de zece ori decât în mod normal. Astfel, în loc de 3,5 miligrame de fier la suta de grame de spanac, celebra legumă a ajuns să aibă 35 de miligrame de fier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS