12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateManagerul Spitalului de Arşi şi alţi doi medici, arestaţi

Managerul Spitalului de Arşi şi alţi doi medici, arestaţi

Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan, şi alţi doi medici de la aceeaşi unitatea sanitară au fost arestaţi preventiv în dosarul operaţiilor estetice, potrivit unei decizii luate azi de Tribunalul Capitalei, informează mediafax.ro.

Alături de director, au fost arestaţi şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, şi medicul Aurelia Isac.

În cazul celorlalţi medici de la Spitalul de Arşi pentru care s-a propus arestarea preventivă – Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac -, dar şi al unei angajate a unei clinici private, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul unuia dintre medicii arestaţi a declarat, de altfel, că va contesta decizia.

Cei nouă medici de la Spitalul de Arşi şi o angajată a unei clinici private au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) vineri, după percheziţi şi audieri.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS