7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadu Mazăre a fost adus la sediul ICCJ în cătușe

Radu Mazăre a fost adus la sediul ICCJ în cătușe

Primarul Constanței Radu Mazăre a fost adus în această după amiază, cu puțin timp înainte de ora 16.30, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Însoțit de polițiști, edilul a intrat în sediu cu cătușele pe mâini, potrivit digi24.ro.

Cu puțin timp înaintea lui Radu Mazăre a fost adus și omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern. Cei doi vor afla astăzi dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

Radu Mazăre și Avraham Morgensternau fost reținuți aseară pentru 24 de ore și duși în arestul Poliției Capitalei. În dosar apare şi numele unui parlamentar, însă acestuia nu i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi identitatea sa nu a fost făcuta publică. Totuşi, cererile de arestare preventivă din dosar vor fi judecate de Înalta Curte, semn că în dosar este implicat un demnitar al statului. Surse judiciare spun că parlamentarul cercetat în dosar este fratele primarului, senatorul PSD Alexandru Mazăre.
Potrivit unui comunicat DNA, Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetați penal pentru luare și respectiv dare de mită. Acesta, reprezentant al firmei israeliene Safir Structures, care făcea afaceri cu Primăria Constanța de șapte ani, i-ar fi dat mită lui Radu Mazăre 175.000 de euro pentru a câștiga licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă” din Constanța. Contractul era în valoare de circa 10 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS