15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDublă lansare de carte la IPJ Dolj

Dublă lansare de carte la IPJ Dolj

Sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a găzduit astăzi un eveniment cultural important pentru poliţiştii doljeni şi persoanele pasionate de istoria instituţiei Poliţiei, a poliţiei doljene în special – lansarea a două lucrări de mare anvergură ce tratează evoluţia istorică a acestei instituţii, , a anunţat IPJ printr-un comunicat. Primul volum, intitulat „Din istoria instituţiei Poliţiei în judeţul Dolj”, este semnat de comisar şef de poliţie dr. Emilian Cojocaru, fiind realizat în colaborare cu Dinică Ciobotea şi Ion Zarzără, sub coordonarea şefului IPJ Dolj, comisarul şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu. Volumul I lansat astăzi tratează evoluţia Poliţiei în judeţul nostru de la primele atestări istorice şi până în anul 1878.

Cea de-a doua lucrare, „Documente din istoria Poliţiei doljene” a fost scrisă de subcomisarul de poliţie dr. Nicolae Vîlvoi, în colaborare cu Mihaela Dudu şi Alexandru Mladinescu, tot sub coordonarea şefului IPJ Dolj. În această lucrare, precedată de o introducere în care este prezentat succint istoricul acestei instituţii, sunt reunite unele dintre cele mai reprezentative documente din istoria poliţiei doljene care se găsesc în depozitele Serviciului Judeţean Dolj al Arhivelor Naţionale şi ale IPJ Dolj.

La această festivitate au participat pe lângă autori şi reprezentanţi de seamă, oameni de cultură şi istorici care au luat cuvântul şi au adus numai cuvinte de laudă celor două opere şi autorilor pentru realizările literare reuşite. La final, festivitatea a fost încheiată de domnul comisar şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu, acesta apreciind că „albumul ‘Documente din istoria poliţiei doljene’ este dedicat tuturor poliţiştilor doljeni; cu alte cuvinte, acelor oameni care ştiu foarte bine ce înseamnă datoria şi onoarea, truda zilnică în folosul comunităţii pentru aplicarea legii, prevenirea şi combaterea criminalităţii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS