7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadio Sud demarează campania ON STAGE cu supergrupul Platonic Band

Radio Sud demarează campania ON STAGE cu supergrupul Platonic Band

Radio Sud Craiova lansează o nouă campanie de promovare a muzicii bune. Susţinător al artiştilor locali talentaţi şi partener constant la evenimentele muzicale de calitate, postul de pe frecvenţa 97,4 FM deschide în această seară seria de concerte Radio Sud ON STAGE la Cafe Play. Aici, craiovenii se pot întâlni cu un supergrup din care fac parte unii dintre cei mai buni instrumentişti din România. Este vorba despre Platonic Band, care îi reuneşte pe Nicu Patoi, Răzvan „Lapi“ Lupu, Adrian Ciuplea şi Berti Barbera. În această dimineaţă, în jurul orei 10.30, Nicu Patoi va intra în direct în cadrul emisiunii „News & Coffee“ de pe Radio Sud, moderată de Daniela Toma şi Cristian Barbu, pentru a împărtăşi câte ceva din ceea ce îi aşteaptă pe craioveni la concertul din Play. Cei care nu reuşesc să ajungă deseară la concert pot asculta câteva dintre piesele înregistrate în timpul acestuia, mâine seară, de la 22.00, pe Radio Sud.
De mai bine de 17 ani, Nicu Patoi este parte a Rock’n’Roll Band, trupa lui Ştefan Bănică Jr., iar din 1995 este membru fondator al Platonic Band.  Răzvan „Lapi“ Lupu este cunoscut din colaborarea cu mai multe trupe sonore, precum Krypton, VH2, Vama Veche, Awake şi Trupa Veche.  Adrian Ciuplea, parte din Viţa de Vie, este membru al Platonic Band din 2007 şi este unul dintre cei mai apreciaţi basişti din România. Cât despre Berti Barbera, acesta este un nume care nu are nevoie de nici o prezentare pentru iubitorii autohtoni de muzică. A colaborat cu: Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Direcţia 5, Talisman, Phoenix, Ştefan Bănică Jr., Analia Selis şi mulţi alţii.
Evenimentul din această seară este inclus în cea de-a doua parte a turneului „Middle of the Week Tour“, iar membrii grupului spun că „este dens în sonorități, dominat de timbralitatea chitarelor, dar și de momente solistice inedite (violoncel, bas, percuție), în care fiecare mebru al grupului își expune superlativele. Timp de aproape două ore, totul devine un «roller coaster» care te poartă prin toate atracțiile muzicii noi (blues, rock, jazz, funk, progressive), cu virtuozitate și siguranță“.
Campania Radio Sud ON STAGE va continua şi săptămânile următoare, cu alte evenimente de calitate. Rămâneţi pe frecvenţă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS