7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFondatorul Facebook l-a sunat pe Obama să reclame spionajul online

Fondatorul Facebook l-a sunat pe Obama să reclame spionajul online

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg l-a sunat pe preşedintele american Barack Obama pentru a se plânge de „ameninţarea” pe care o reprezintă pentru Internet practicile Guvernului american legate de programele de spionaj, potrivit Mediafax.
„L-am sunat pe preşedintele Obama pentru a-mi exprima frustrarea cu privire la pagubele create de către Guvern pentru viitorul nostru al tuturora”, a anunţat joi Mark Zuckerberg pe pagina personală de Facebook. „Din păcate, se poate spune că va fi necesar mult timp pentru o reformă reală”, a adăugat el.
Supărarea lui Zuckerberg dezvăluie tensiunile existente între sectorul tehnologic şi Guvern, în urma unei serii de dezvăluiri despre programe de supraveghere create de către agenţii americane de informaţii, ca de exemplu NSA.
„Guvernul american ar trebui să fie un campion (în promovarea) Internetului, nu o ameninţare. Este necesar ca ei să fie mai transparenţi cu privire la ceea ce fac, altfel oamenii îşi vor imagina ceea ce este mai rău”, avertizează el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS