5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Pericol pe DN 57

Ploile abundente care au căzut în ultima perioadă în Mehedinţi au distrus luni dimineaţă o parte din Drumul Naţional 57, care face legătura între localităţile de pe Clisura Dunării şi Orşova.
Primăria spune că este o problemă majoră cu această porţiune de pe DN 57, însă nu sunt bani pentru reparaţia drumului. Administraţia locală arată cu degetul către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), care a dat primăriei în administrare un tronson de drum cu probleme.
„Această porţiune de drum naţional, de la km 0 la km 4, a fost preluată în 2011 de consiliul local. Până atunci, a fost administrat de CNADNR. De la preluare, avem mari greutăţi cu alunecările de teren care fac dificile aprovizionarea şi transportul de persoane în zona Clisurii Dunării. DN 57 este un drum strategic, care face legătura între cele mai importante localităţi de pe Clisura Dunării, Eşelniţa, Şviniţa, Dubova, Moldova Nouă, şi care are o importanţă economică deosebită. Pe porţiunea actuală, de la kilometrul 3 până la kilometrul 4, alunecarea respectivă întrerupe în totalitate circulaţia cu localităţile respective, nici măcar cu bicicleta nu se va mai putea trece“, spunea luni Constantin Negulescu, viceprimarul municipiului Orşova. Ieri-dimineţă, drumul a fost reparat parţial, iar traficul se desfăşura pe un sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS