Acasă Actualitate Profit de 10.000 de lei propus la Parcul Industrial Sadu

Profit de 10.000 de lei propus la Parcul Industrial Sadu

-

Conducerea Parcului Industrial Sadu, Bumbeşti-Jiu, şi-a propus pentru acest an un profit de 10.000 de lei. Consiliul Judeţean Gorj, care deţine Parcul de la Bumbeşti-Jiu, a aprobat în ultima şedinţă, bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii. Acesta este de 190.000 de lei, iar veniturile provin în principal din redevenţe şi din chirii, respectiv 170.000 de lei. De asemenea, cheltuielile de exploatare sunt de 180.000 de lei, iar profitul estimat pentru 2014 a fost stabilit la suma de 10.000 de lei. Potrivit conducerii Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu, unitatea nu are alte venituri în afara banilor obţinuţi din închirieri. Anul trecut, au fost realizate câteva investiţii în modernizarea unor hale de producţie. În prezent, nu mai există terenuri şi hale disponibile pentru a fi oferite investitorilor şi se încearcă obţinerea a 11 hectare de teren cu clădirile aferente de la Uzina Mecanică Sadu.

300 de salariaţi

Demersul respectiv implică avize de la mai multe ministere. În Parcul Industrial Sadu îşi desfăşoară activitatea fabrica Pirelli şi alţi câţiva agenţi economici mai mici specializaţi în prelucrarea lemnului şi confecţii metalice. Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu este singurul din Gorj. S-a mai încercat înfiinţarea de parcuri industriale la Târgu Jiu şi Turceni, dar fără succes. Principalul beneficiu pe care îl au agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în astfel de parcuri este scutirea de la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri. În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Gorj, consilierul Dragoş Păsărin a acuzat faptul că de ani de zile nu au mai fost realizate nici un fel de investiţii pentru modernizarea spaţiilor din incinta Parcului Industrial, astfel încât agenţii economici să beneficieze de condiţii pentru desfăşurarea afacerilor şi dezvoltarea de activităţi care să genereze locuri de muncă. La firmele care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Industrial de la Sadu sunt angajaţi peste 300 de muncitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...