17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApelul PSD către Viviane Reding şi Joseph Daul: Este total condamnabilă atitudinea ipocrită a grupului PPE şi a PDL

Apelul PSD către Viviane Reding şi Joseph Daul: Este total condamnabilă atitudinea ipocrită a grupului PPE şi a PDL

PSD a transmis un apel deschis către Comisarul European pe Justiţie, Viviane Reding, şi către Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul pe care-l redăm în continuare:
„Ne exprimăm, prin intermediul acestui apel, dezaprobarea cu privire la atitudinea Grupului Partidului Popularilor Europeni din Parlamentul European în ceea ce priveşte raportul eurodeputatului ALDE Louis Michel, referitor la respectarea criteriilor de aderare, votat în plenul reunit de la Strasbourg joi, 27 februarie.
Având în vedere numeroasele poziţionări din ultima perioadă prin care PPE a subliniat nevoia respectării statului de drept în toate ţările membre UE, ne-am fi aşteptat ca întregul grup să susţină în bloc, printr-un vot categoric, mijloacele de sancţionare propuse prin raportul supus votului pe 27 februarie. Popularii europeni nu au procedat, însă, precum colegii lor din grupurile S&D, ALDE, GUE/NGL sau al Verzilor, votând împotriva raportului şi împotriva mijloacelor de prevenire a încălcării criteriilor de aderare de către statele membre.
Este total condamnabilă atitudinea ipocrită a grupului PPE şi a unei părţi din delegaţia română reprezentată de Partidul Democrat Liberal! În vara anului 2012, aceştia au vorbit pe nedrept despre încălcarea statului de drept în România, referindu-se la schimbările din ţară dovedite ulterior a fi constituţionale, iar acum au refuzat în mod vădit să susţină o serie de măsuri care într-adevăr sunt menite să asigure respectarea drepturilor fundamentale şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.
Pentru a apăra ţări conduse de reprezentanţi ai PPE, cum este Ungaria, de sancţiuni în faţa unor abuzuri constante la adresa statului de drept, europarlamentarii populari au acţionat contrar principiilor pe care le susţin declarativ cu fiecare ocazie. Partidul Popularilor Europeni, demonstrează, astfel, o neconcordanţă totală între vorbe şi fapte, între luările de poziţie şi votul concret.
În speranţa unei revizuiri cât mai rapide a atitudinii PPE, Delegaţia română a grupului S&D din Parlamentul European”, se arată în apelul PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS