11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe coace războiul în fieful lui Ponta

Se coace războiul în fieful lui Ponta

În mediul politic din judeţul Gorj părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte ruperea USL. Preşedintele PSD Gorj şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că USL la nivel local a fost o construcţie reuşită şi s-a colaborat bine. Cu toate acestea, liderii USL Gorj nu s-au mai întâlnit într-o şedinţă comună din decembrie 2012.
Şeful Consiliului Judeţean Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, se află de ceva timp într-o relaţie mai mult decât proastă cu şeful PNL Gorj, senatorul Dian Popescu. Mărul discordiei este apropierea lui Dian Popescu de sindicalistul Marin Condescu.
„A fost o construcţie frumoasă. Cel puţin la Gorj unde am pus bazele USL local. Am colaborat bine. Noi la nivel local nu am putut face nimic în legătură cu deciziile luate la nivel central. Acum este un fapt împlinit. De acum încolo trebuie să ştim să colaborăm cu PNL“, a declarat Florin Cârciumaru.

Cârciumaru l-a avertizat pe Antonescu

Primarul din Târgu Jiu, oraş considerat fief al premierului Victor Ponta, uită totuşi că în urmă cu un an a fost primul lider PSD din ţară care i-a atras atenţia şefului PNL, Crin Antonescu, asupra faptului că nu va fi sprijinit de primarii PSD la alegerile prezidenţiale dacă nu îşi schimbă atitudinea critică faţă de partenerii de guvernare, respectiv faţă de social-democraţi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, spune că USL va exista în continuare, deşi între el şi Dian Popescu abia mai e loc de salut. „E vorba de retragerea PNL de la guvernare, nu de ruperea USL. Proiectul USL este asumat de PSD şi va continua. Obiectivele propuse în USL vor fi duse mai departe“, a afirmat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj. La rândul său, Dian Popescu a declarat că a primit asigurări că liberalii care ocupă posturi la deconcentrate nu îşi vor pierde funcţiile. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, liberalul-şef afirmă că PNL va face alianţe cu partidele din opoziţie. Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a şi precizat că este pregătit să se alieze cu liberalii pentru a schimba majoritatea în consiliul judeţean.

Cât mai rezistă directorii liberali?

În ciuda apelului la calm lansat de Florin Cârciumaru şi a promisiunilor făcute liberalilor, surse din PSD Gorj afirmă că deja se caută înlocuitori pentru posturile de directori ocupate în prezent de liberali. Este vorba despre Dan Vâlceanu, șeful Serviciului Județean de Ambulanță, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Mădălina Ciolocoi, George Romanescu, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice, şi Viorica Roșianu, director la Agenția de Prestații Sociale. De asemenea, şi actualul subprefect de Gorj, Virgil Drăguşin, este un fost liberal, respectiv fostul purtător de cuvânt al PNL Gorj. Un post de conducere important este ocupat şi de liberalul Gabriel Giorgi, director la Minprest Serv Rovinari, societate deţinută de Complexul Energetic Oltenia.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS