14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate”Get Ready!”, un succes în rândul tinerilor craioveni

”Get Ready!”, un succes în rândul tinerilor craioveni

\n

Cursul gratuit ”Get Ready!” a fost organizat pe parcursul a două zile şi s-a adresat elevilor și studenților de peste 18 ani.
Gazda a fost Casa De Cultura „Traian Demetrescu”. Scopul evenimentului a fost ca tinerii participanți  să afle cât mai multe detalii legate de etapele ce trebuie urmate în obținerea unui interviu de angajare, despre modul de vestimentatie adecvat, despre importanța culorilor, despre rolul comunicării verbale și non-verbale.
Cursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. În prima zi  tinerii au întreprins sesiuni de formare cu privire la conduita pe care trebuie s-o aibă posibilul angajat pe tot parcusul procesului de intervievare. Trainerul Cristian Toaxen, le-a vorbit cursanților despre cât de necesar este să-și definească obiectivele în ceea ce privește cariera, despre importanța redactării unui CV potrivit, despre „întâlnirea cu succesul” și nu numai.
În cea de-a doua zi a avut loc o simulare de interviu. În cadrul acestei sesiuni, a fost prezent și un reprezentat al unei firme importante de recrutare, Manpower, care le-a oferit participanților feedback-ul necesar. Participanții s-au bucurat și de oportunitatea de a pune în practică ceea ce au învățat în cadrul activității anterioare de training.
„Analizând reacția și feedback-ul pozitiv pe care l-am primit de la participanți, pot spune că eveimentul a avut un real succes. Ca și echipă, am muncit mult și acest lucru s-a văzut. Cea mai mare satisfacție am avut-o atunci când unii dintre cursanți au venit la noi și ne-au mulțumit, exprimându-și bucuria, dar și enutuziasmul în ceea ce privește evenimentul nostru”, a declarat Alexandru Mihai Birţoiu, responsabil IT, în cadrul APPT, organizație coordonatoare.
Dezvoltarea de micro-proiecte reprezintă cea de-a două etapă a proiectului „De la Comunități la Comunitate” prin care ONG-urile din Craiova sunt sprijinite să învețe să colaboreze pentru realizarea de proiecte de impact.       
”Get Ready!” a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Tinerilor, Asociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova și Asociația Studenților din Facultatea de Agricultură și Horticultură ca micro-proiect, parte din proiectul-cadru “De la Comunități la Comunitate”, dezvoltat de PR Pătrat împreuna cu JCI Craiova și finanțat prin programul de responsabilitate socială “Heineken Pentru Comunități”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS