19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Numirea guvernului de tranziţie, amânată - componenţa va fi anunţată în această seară - UPDATE

Ucraina: Numirea guvernului de tranziţie, amânată – componenţa va fi anunţată în această seară – UPDATE

UPDATE (11:53) Componenţa noului Guvern ucrainean de uniune naţională va fi dezvăluită în această seară în Piaţa Independenţei (Maidan), informează romanialibera.ro citând Mediafax. Anunţul va fi făcut la ora locală 19:00 (şi ora României), în faţa manifestanţilor din Piaţa Maidan, locul de unde a pornit mişcarea de contestare şi care este ocupat de trei luni, a declarat deputatul Valeri Paţkan pe site-ul partidului Udar, din care face parte. Udar (Lovitură) este mişcarea lui Vitali Kliciko, un fost campion mondial la box, care a devenit unul dintre liderii Opoziţiei şi care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al ţării în alegerile anticipate prevăzute la 25 mai.


(10:44) Consultările politice continuă astăzi în Ucraina pentru formarea unui guvern de tranziţie, care ar urma să fie aprobat de către Rada Supremă (parlamentul unicameral), după destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici, la sfârşitul săptămânii trecute, informează Agerpres.ro citând AFP. Găsirea unui compromis pare să fie destul de dificilă, astfel că legislativul de la Kiev a amânat pentru joi numirea guvernului, prevăzută iniţial pentru marţi. „Trebuie ca decizia să fie luată joi. Nu se poate aştepta mai mult timp”, a spus în parlament preşedintele interimar Olexandr Turcinov.

Numele cel mai frecvent menţionate pentru postul de premier sunt cele ale bancherului şi conducătorului mişcării contestatare Arseni Iaţeniuk, al oligarhului din Opoziţie Petro Poroşenko şi al fostei şefe a guvernului Iulia Timoşenko. Aceasta din urmă a precizat deja că nu este interesată de acest post, ci se pregăteşte să plece în Germania pentru a-şi îngriji sănătatea.

Fostul campion mondial de box la categoria grea Vitali Kliciko, devenit unul dintre conducătorii mişcării contestatare, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale anticipate din 25 mai. Guvernatorul regiunii Harkov, Mihailo Dobkin (pro-rus), s-a declarat de asemenea candidat.

Campania electorală a început ieri, iar candidaţii au termen până la 30 martie pentru a se înscrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS