18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniştrii liberali îşi depun demisiile astăzi, înaintea şedinţei săptămânale de Guvern

Miniştrii liberali îşi depun demisiile astăzi, înaintea şedinţei săptămânale de Guvern

Miniștrii liberali își vor depune demisiile din funcții, miercuri, până în ora 12,00, când este programată ședința săptămânală de Guvern, ca urmare a deciziei conducerii PNL de a ieși de la guvernare, informează Agerpres. Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat aseară decizia ruperii USL și a depunerii demisiilor de către demnitarii liberali.

„Miniștrii noștri, practic, și-au anunțat demisia din punct de vedere politic. Mâine (n.r. miercuri), în cursul dimineții, până în ora 12,00, toți miniștrii și ceilalți demnitari, secretarii de stat și cei asimilați, își vor depune legal, oficial, birocratic, demisia la Registratura Guvernului”, a spus Antonescu, la finalul Delegației Permanente a PNL.

Astfel, membrii Guvernului care urmează să își depună demisiile sunt: ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, ministrul Culturii, Gigel Știrbu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură, Lucia Varga.

Liberalii Daniel Chițoiu și Andrei Gerea și-au depus deja, în urmă cu câteva zile, demisiile din funcțiile de ministru al Finanțelor Publice, respectiv al Economiei. Un alt portofoliu care a fost revendicat de PNL este cel al Afacerilor Interne, care a fost condus de Radu Stroe, liberalul demisionând după accidentul aviatic care a avut loc în ianuarie, în munții Apuseni.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, ședința de miercuri a Guvernului urmează să aibă loc începând cu ora 12,00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS