16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul interimar ucrainean de Interne dezminte informaţii cu privire la arestarea lui Ianukovici în Crimeea

Ministrul interimar ucrainean de Interne dezminte informaţii cu privire la arestarea lui Ianukovici în Crimeea

Ministrul interimar ucrainean de Interne Arsen Avakov a dezminţit, noaptea trecută, informaţiile potrivit cărora fostul preşedinte Viktor Ianukovici a fost arestat în Crimeea, potrivit presei ucrainene, relatează postul Russia Today în pagina electronică. Anterior, presa ucraineană a anunţat că Ianukovici a fost arestat în Crimeea. „Nu ştiu despre ce este vorba. Nu deţin asemenea informaţii”, a declarat Avakov, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, care citează presa din Crimeea, Avakov şi Valentin Nalivaicenko, însărcinat de Parlament cu controlul Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), au efectuat o „foarte scurtă vizită” la Simferopol, capitala „republicii autonome” Crimeea.

„Ţara revine pe calea unui dialog paşnic. Este foarte important să nu existe provocări. Într-o asemenea situaţie, este esenţial să se evite confruntări ca cea de la Kiev. Cred că putem reinstaura liniştea prin dialog”, a declarat Avakov. Aceasta a fost prima vizită efectuată de noile autorităţi ale forţelor de ordine numite de către Parlament într-o regiune din Ucraina, potrivit agenţiei ruse. Un miting a avut loc la Sevastopol, în această regiune „autonomă”, care a ales un nou primar şi a cerut reunificarea cu Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS