23.7 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea, deputat PMP: „Vom lua Oltenia din mâna USL!“

Elena Udrea, deputat PMP: „Vom lua Oltenia din mâna USL!“

http://www.youtube.com/watch?v=biInXVmgFYw

Partidul Mişcarea Populară îşi propune să devină principala forţă politică de opoziţie din România. Sâmbătă, filialele din Oltenia s-au reunit la Craiova pentru a declanşa ofensiva împotriva USL.

Sub deviza „Mişcăm Oltenia“, Partidul Mişcarea Populară (PMP) a avut sâmbătă o întâlnire regională la Craiova, ocazie cu care a fost inaugurat şi sediul filialei locale a acestei formaţiuni politice. La eveniment au participat cei mai importanţi membri ai formaţiunii politice, printre care Eugen Tomac (preşedinte), Teodor Baconschi (vicepreşedinte), Cristian Preda (europarlamentar PMP) şi Elena Udrea (deputat PMP). Partidul are deja peste 6.000 de adeziuni în Oltenia, dintre care 1.500 numai în Dolj, potrivit secretarului regional, Gelu Vişan. Sala Filarmonicii „Oltenia“ a fost arhiplină cu simpatizanţi ai PMP, veniţi să îşi susţină reprezentanţii. „Au venit alături de noi oameni care au creat locuri de muncă, care au putut, prin munca lor, să aducă bani la bugetul de stat, oameni care au sprijinit această ţară şi care nu vor să plece din România doar din cauza lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. Şi nu plecăm din cauza lor. Mai este suficientă forţă în cetăţeni încât să se lupte cu mafia USL. (…) În Oltenia ne-am obişnuit să spunem că este roşu. Noi vrem să facem Oltenia verde, proaspătă, puternică. Vrem să arătăm că în Oltenia sunt oameni care sunt în stare să mute USL de aici. Trebuie să câştigăm alegerile pentru că nu putem să lăsăm ţara pe mâna lui Ponta sau a lui Antonescu. Este nevoie de un preşedinte care să continue toată reforma începută de Traian Băsescu. Speranţa se naşte din Oltenia. Vom lua Oltenia din mâna USL!“, a spus deputatul Elena Udrea celor prezenţi în sală.

„Obiectivul nostru este să oprim pesedizarea României“

După inaugurarea sediului, reprezentanţii PMP au susţinut o scurtă conferinţă de presă, în care au explicat care sunt ţintele formaţiunii politice. „Vrem ca această ciumă roşie instalată de USL, această minciună, să dispară de pe scena politică. Obiectivul nostru este să oprim pesedizarea României, să le redăm românilor demnitatea, să le demonstrăm că în România există o opoziţie vie, reală, capabilă să adune în jurul ei voci credibile de dreapta, oameni cu experienţă şi oameni care sunt la prima opţiune politică, pentru a construi un partid puternic, care, cu siguranţă, va da viitorul guvern al României din 2016 sau poate mai devreme“, a precizat preşedintele Eugen Tomac.
Acesta a fost completat de Elena Udrea: „Pentru PMP, este evident că ceea ce ne-am propus, şi anume să devenim principala forţă de opoziţie, se întâmplă. (…) Noi suntem un partid la început, nu dăm funcţii, nu oferim avantaje, nu punem rudele la ASF pe salarii de zeci de mii de euro, nu dăm contracte cu statul, nu trimitem instituţiile statului, cum ar fi ANAF, să ne protejeze clientela politică. Şi cu toate acestea, oamenii vin lângă noi. Vin tocmai din acest motiv, pentru că sunt oameni de bună credinţă, care s-au săturat de acest mod mafiot de a conduce România“, a afirmat Udrea.

Olguţa Vasilescu, făcută praf de Elena Udrea

Deputatul PMP, Elena Udrea, a subliniat că în Oltenia lumea o duce mai greu de când a venit USL la putere. „Aţi văzut aici, în Craiova, câte locuri de muncă s-au desfiinţat. După guvernarea Boc nu au mai venit bani pentru proiectele de investiţii din oraş şi judeţ. Într-o ţară din ce în ce mai săracă, cu oameni care trăiesc din ce în ce mai greu, guvernul îşi protejează doar clientela politică. Aveţi aici un caz concret, al soţului doamnei primar Olguţa Vasilescu. Îşi pun oamenii în funcţii plătite cu zeci de mii de euro, în timp ce veniturile românilor sunt din ce în ce mai mici, în faţa preţurilor care cresc de la lună la lună“, a mai spus Udrea. Acesta s-a referit la dezvăluirile din ultima perioadă ale presei, referitoare la banii pe care îi primesc politicienii sau rudele acestora angajate la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Printre aceştia se află şi Răzvan Ovidiu Wlassopol, soţul primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, despre care presa a dezvăluit că primeşte lunar 2.560 de euro (115 milioane de lei vechi). Potrivit acestor calcule, Wlassopol încasează într-o lună mai mult decât câştigă într-un an un angajat plătit cu salariul minim pe economie.
În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii PMP au lămurit şi care vor fi relaţiile cu PDL şi PNL. „Nu ne-am propus să absorbim PDL, dar nu ne-am supăra să vină cât mai mulţi la noi“, a explicat Eugen Tomac. „Pe termen scurt, nu ne propunem o alianţă cu PNL, deoarece PNL nu îşi poate schimba năravul atât de repede, ci doar discursul. Dacă vorbim însă de un candidat care să-l bată pe Victor Ponta în alegeri, atunci este de luat în calcul, pentru că orice rău este mai mic decât să avem un preşedinte de la PSD. Totuşi, noi ne gândim ca PNL să susţină candidatul nostru la prezidenţiale“, a subliniat Elena Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS