13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞanţurile de pe DN 65, înlocuite cu cocoaşe de asfalt

Şanţurile de pe DN 65, înlocuite cu cocoaşe de asfalt

În urma articolului „Capcane pe DN 65, la intrarea şi ieşirea din Pieleşti“ din ediţia de pe 19 februarie a GdS, administratorul DN 65, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, a acoperit cu asfalt şanţurile săpate pe şosea la intrarea şi ieşirea din comuna doljeană Pieleşti.
Reamintim că mai mulţi şoferi s-au plâns de starea drumului care leagă Craiova de Slatina în zona comunei Pieleşti, unde autorităţile au amenajat un soi de limitatoare de viteză inedite. „Limitatoarele de viteză“ erau, de fapt, câteva şanţuri, („destratificări“, cum le spun poliţişti), adânci de câţiva centimetri, brăzdate în asfaltul şoselei, care făceau maşinile să trosnească din toate şuruburile. Înainte de aceste şanţuri săpate în şosea au fost instalate indicatoare care avertizau şoferii că urmează o porţiune de drum cu denivelări.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat pentru GdS că aceste limitatoare de viteză au fost amenajate la sfârşitul anului trecut, scopul fiind reducerea accidentelor de circulaţie pe acel segment de drum. Numai că, în ultimul timp, din cauza zăpezii şi a materialelor antiderapante aruncate de drumari pe şosea, şanţurile s-au adâncit şi au început să le pună probleme şoferilor. „Având în vedere numărul de accidente produse pe acel segment de drum, poliţiştii de la Rutieră împreună cu administratorul drumului (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri – n.r.) au luat decizia destratificării părţii carosabile pentru a determina şoferii să reducă viteza de deplasare. Din cauza materialelor antiderapante cu care s-a acţionat pe acel segment de drum, aceste destratificări s-au accentuat“, spunea pe 18 februarie inspectorul principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii doljeni mai precizau că, în perioada următoare, şanţurile săpate pe DN 65 vor fi acoperite, iar în zonă se vor monta limitatoare de viteză, botezate de şoferi „cocoaşe“. Acest lucru s-a întâmplat miercuri şi joi, când şanţurile săpate în şosea au fost acoperite, iar în locul lor au fost înălţate „cocoaşe“ din asfalt, rolul lor fiind tot de reducere a accidentelor de circulaţie produse pe acea porţiune de drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS