16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Drumul groazei

http://www.youtube.com/watch?v=NlfOAy0n_Wo

\n

Şoferii care circulă dinspre Piteşti către Craiova trebuie să se înarmeze cu nervi de oţel pentru a putea traversa Slatina, unde circulaţia a fost deviată pe strada Grădişte cât timp se lucrează la reţeaua de canalizare a oraşului. Grădişte este o stradă numai cu numele, pentru că, în realitate, este o uliţă de pământ acoperit cu balast, plină de şanţuri, hârtoape şi nămol, dar şi de hoţi care atacă tirurile.  

De la jumătatea anului trecut, odată cu începerea lucrărilor la reţeaua de canalizare pe strada Ionaşcu, care este continuată de strada Oituz până la ieşirea din Slatina către Piteşti, traficul autovehiculelor care circulă dinspre Piteşti către Craiova a fost deviat pe strada Grădişte (dinspre Craiova către Piteşti se poate circula pe strada Ionaşcu).
Dacă, la început, şoferii întâlneau pe strada Grădişte numai gropi şi praf, după topirea zăpezii situaţia s-a schimbat în… şi mai rău. Gropile s-au adâncit, nămolul a luat locul colbului, iar şoferii care sunt obligaţi să traverseze municipiul Slatina nu înţeleg de ce administratorii oraşului nu sunt în stare să găsească o soluţie pentru această situaţie, cum ar fi altă rută ocolitoare.
De partea cealaltă, cei care locuiesc pe strada Grădişte s-au „înarmat“ cu cizme de cauciuc pentru a reuşi să treacă prin nămol. Părinţii îşi cară copiii în braţe către şcoală şi înapoi, iar toate vorbele „dulci“ se îndreaptă către primarul oraşului, Minel Prina. „Schimbaţi, domnule, primarul asta! E un dezastru aici! O ţară de c… am ajuns. Aici, pe strada asta, te atacă ţiganii. Dacă treci pe aici noaptea şi ai rămas în pană cu maşina, eşti mâncat“, a spus un şofer bucureştean.
Alt şofer de tir era supărat că, de câte ori a trecut prin Slatina, s-a ales cu marfa deteriorată. „Filmaţi, domn’e, să se vadă ce e aici! În toată ţara nu am văzut aşa ceva! E dezastru, mi s-a stricat marfa!“, a strigat şoferul pe geamul cabinei.

Tiruri atacate de romi, primăria aruncă vina pe Tehnologica Radion

Ca şi cum nu ar fi de ajuns starea străzii Grădişte, şoferii de tir se confruntă şi cu altă problemă: sunt atacaţi şi jefuiţi de romii care locuiesc pe strada Grădişte.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au precizat pentru GdS că, în ultimul timp, la Poliţia Slatina au fost depuse şase plângeri privind furturi comise din tirurile care au intrat pe strada Grădişte. Potrivit poliţiştilor din Slatina, romii au furat tot ce l-a căzut în mână, de la anvelope şi produse alimentare până la sucuri şi motorina din rezervoare.
La rândul lor, autorităţile locale dau vina pe SC Tehnologica Radion, firma care execută lucrările de înlocuire a reţelei de canalizare în municipiul Slatina, iar în ultima perioadă pe strada Ionaşcu.
La începutul lunii ianuarie, primarul municipiului Slatina, Minel Prina, declara că, dacă Tehnologica Radion nu termină mai repede lucrările, mai ales cele de pe strada Ionaşcu, din pricina cărora a fost deviată circulaţia pe strada Grădişte, va rezilia contractul cu această firmă, chiar dacă lucrările sunt la final.
„În 28 de zile, începând de luni (13 ianuarie – n.r.), cei de la Tehnologica trebuie să termine canalizarea pe strada Ionaşcu. În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, Compania de Apă trebuie să găsească soluţii. Vor face cu forţele proprii sau cum ştiu ei mai bine, dar nu cu cei de la Tehnologica“, declara primarul Prina.
Cele 28 de zile au trecut, iar lucrările nu au fost terminate nici până acum pe strada Ionaşcu. Ieri, Minel Prina a precizat pentru GdS că nu mai durează mult până când şoferii vor scăpa de strada Grădişte, dar şi că SC Tehnologica Radion a fost penalizată deja pentru întârzierea finalizării lucrărilor. „Într-o săptămână se vor finaliza lucrările. Acolo se introduce canalizarea, iar firma care lucrează are penalităţi de 30 de miliarde de lei vechi“, a pus Prina.
Termenul pentru finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare a expirat pe 30 iunie 2013, în urmă cu aproape opt luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS