8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Alba: Percheziţii la persoane bănuite de furturi de animale

Alba: Percheziţii la persoane bănuite de furturi de animale

La această oră, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba efectuează 16 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi implicate în comiterea mai multor furturi de animale în judeţele Alba şi Sibiu. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 61.000 de lei.

În această dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, împreună cu poliţişti ai Poliţiei Municipiului Alba Iulia efectuează 16 percheziţii domiciliare în judeţele Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov (1) şi Argeş (1), la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

Totodată, vor fi puse în executare 11 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite că ar fi participat la comiterea furturilor sau ar fi sprijinit la valorificarea animalelor furate. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş.

Acţiunea poliţiştilor vizează identificarea şi ridicarea de mijloace de probă (paşapoarte pentru cai, crotalii bovine, înscrisuri, etc.) pentru stabilirea unei eventuale activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că, în perioada martie 2013– ianuarie 2014, cinci persoane ar fi sustras 14 animale (cinci vaci, şase cai şi trei oi), în valoare totală de peste 61.200 de lei, de pe raza judeţelor Alba şi Sibiu, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat cu ajutorul unor complici.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate şi pentru tragerea la răspundere penală a acestora.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS