19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Mariana Câmpeanu să îşi prezinte demisia pentru că aşază o pată urâtă pe emblema Guvernului

Traian Băsescu: Mariana Câmpeanu să îşi prezinte demisia pentru că aşază o pată urâtă pe emblema Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu susţine la această oră o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. La începutul discursului său, preşedintele Băsescu a cerut demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, despre care au apărut în presă informaţii că şi-ar fi încadrat soţul la pensie de invaliditate de gradul I la Casa de Pensii în a cărei conducere se afla în 2005.  „Fac un apel la doamna ministru Mariana Câmpeanu, aşa, în mod direct, dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, dacă nu merge în cărucior, dacă nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în gradul I de invaliditate, să îşi prezinte demisia fără să aştepte multe anchete. Dacă este adevărat că dânsul merge şi îşi duce şi îşi ia nepotul de la şcoală, să îşi prezinte demisia şi să închidă subiectul pentru că aşează o pată extrem de urătă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştri condamnaţi în exerciţiul funcţiei”, a spus Băsescu, citat de b1.ro.

Potrivit b1.ro, Ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, i-ar fi acordat, în 2005, soţului său, Iulian Câmpeanu, pensie şi indemnizaţie de însoţitor de la Casa de Pensii Ilfov, la conducerea căreia se afla la acea vreme. Documentele prin care se demonstrează că Iulian Câmpeanu nu era invalid în 2005 şi nu manifestă nici în prezent tulburările însoţite unei persoane care prezintă gradul I de invaliditate au fost prezentate de Robert Turcescu, marţi seară, în cadrul emisiunii „Sub Semnul Întrebării”, o investigaţie realizată în colaborare cu Centrul de Investigaţii Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei şi a familiei, printr-un demers „nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”, demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii, informează Mediafax.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS