19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta a înaintat preşedintelui Băsescu numele interimarilor de la Economie şi Finanţe

Ponta a înaintat preşedintelui Băsescu numele interimarilor de la Economie şi Finanţe

Primul ministru a luat act de demisiile miniştrilor Chiţoiu şi Gerea şi a înaintat Preşedintelui Romaniei, după consultări în USL, propuneri pentru ocuparea interimară a celor două poziţii de miniştri, conform unui comunicat al Guvernului.

Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discutie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL.

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale a acestor ministere foarte importante, Primul-Ministru a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare Preşedintelui României.

Este vorba de preluarea de către primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi de către  Constantin Niţă a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfunctionalităţi în actul de guvernare şi evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi care să genereze confuzii în mediul economic şi social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS