28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCapcane pe DN 65, la intrarea şi ieşirea din Pieleşti

Capcane pe DN 65, la intrarea şi ieşirea din Pieleşti

http://www.youtube.com/watch?v=UvhMxRSKNUo

Şoferii care circulă pe DN 65 (Craiova – Slatina) au parte de o surpriză mai puţin plăcută atât la intrarea, cât şi la ieşirea din comuna doljeană Pieleşti, unde autorităţile au decis amenajarea unor limitatoare de viteză. Nu ar fi nimic neobişnuit, numai că „limitatoarele de viteză“ sunt, de fapt, câteva şanţuri, („destratificări“, cum le spune poliţia), adânci de câţiva centimetri, brăzdate în asfaltul şoselei, care fac maşinile să trosnească din toate încheieturile. Înainte de aceste şanţuri săpate în şosea au fost „plantate“ indicatoare care avertizează şoferii că urmează o porţiune de drum cu denivelări.
Ieri, cele mai multe „urări de bine“ erau trimise către administratorul DN 65 de şoferii de tir, care se plângeau de „invenţia“ autorităţilor. Şoferii de tir anunţau prin staţie capcanele din zona comunei Pieleşti, iar unii chiar îşi împărtăşeau experienţele neplăcute. Un şofer le povestea colegilor de trafic că, într-o noapte, după ce a trecut peste „limitatoarele de viteză“ amenajate la intrarea în comuna Pieleşti, a tras pe dreapta pentru a vedea dacă nu cumva i-a fost avariat autovehiculul. Altul întreba cine ar răspunde pentru pagube dacă ar trece prin zonă cu un tir încărcat, de exemplu, cu ceramică şi i s-ar sparge o parte din marfă.
Majoritatea şoferilor aleg însă să intre pe contrasens şi să ocolească aşa-zisele limitatoare de viteză decât să-şi „rupă“ maşinile în şanţurile menite să-i mai domolească pe vitezomani, iar cei care observă prea târziu şanţurile din şosea lasă pe drum cel puţin un capac de roată.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat că aceste limitatoare de viteză au fost amenajate la sfârşitul anului trecut, scopul fiind reducerea accidentelor de circulaţie pe acel segment de drum. Numai că, în ultimul timp, din cauza zăpezii şi a materialelor antiderapante aruncate pe şosea, şanţurile s-au adâncit şi au început să le dea bătăi de cap şoferilor.
„Având în vedere numărul de accidente produse pe acel segment de drum, poliţiştii de la rutieră împreună cu administratorul drumului (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri – n.r.) au luat decizia destratificării părţii carosabile pentru a determina şoferii să reducă viteza de deplasare. Din cauza materialelor antiderapante cu care s-a acţionat pe acel segment de drum, aceste destratificări s-au accentuat“, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că, în perioada următoare, şanţurile săpate pe DN 65 vor fi acoperite, iar în zonă se vor monta limitatoare de viteză, botezate de şoferi „cocoaşe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS